WHY JAPANESE SAKE FOR SUSHI?



🍶W H Y  S A K E  F O R  S U S H I ? 🍣


you try and you will know😇lol


well...


sake removes the fishy smell is because it is alcohol. if so, you may think that why not western wine right?


sake has umami taste (amino acid) so that’s why it matches better with fish’s umami taste🐟


so there is “-“ and “+” between sake and sushi relationship👯‍♀️❤️👯‍♂️


if you don’t drink,

try JAPANESE GREEN TEA🍵 


it also removes fishy smell and contains umami taste so match very well with sushi🍣✨



シンガポールに限らず

外国でSUSHIというと

皆さんサーモンがお好きですね😋


本場かどうかの議論はさておき

こんな風にいろいろなアレンジされていること

すごいことだと思います💡


知られていなければ

アレンジすらされないですもんね…


上の英語と真逆のことを書くようですが

お寿司を食べるときに

白ワインや赤ワインを飲むこと

わたしも好きです🙋‍♀️🍷


お寿司だから🍣

ステーキだから🥩

と決めつけるのではなく、モノは試し🔰


様々なことにトライしていきたいです😎



Posted on Instagram @ayumi_and_sake |8 JULY 2019

© FOREVER by AYUMI AND SAKE get inspirations from sunrise at 6am in Tokyo