WHAT IS KOJI MOLD?



🍭BE SWEET LIKE SUGAR🍭


do you like japanese rice?

皆さん、白ごはん好きですか?


japanese rice is getting more popular in all over the world🍚✨ it’s chewy and you can even feel sweetness of the rice😋

日本のお米は世界中で人気です🌏

ほどよい粘りと噛めば噛むほど甘みを感じられます☀️


as i shared with you in previous post, concentrating on the foods can make you more happy🌷

前回お話しましたが

食べるときに食べ物に集中すると

よりおいしさを楽しめておすすめです😊


btw, do you know why you can feel sweetness from rice?

ところで、なんでお米から甘みを感じられるか

ご存知でしたでしょうか?


when you chew it more, the starch of the rice change to sugar😳 it is because of saliva🤤

お米にお砂糖はもちろん入ってませんが

でんぷんが唾液によって糖にかわるからなんです🍰


to have alcohol, yeast (one of the good bacteria) needs to eat sugar🧃this is called fermentation👾

アルコールがどうやって作られるかというと

酵母が糖を食べることでできるんです!

酵母はもちろん良い菌ですよ😉


“rice for sake is chewed by brewery people😱”

of course not, don’t worry😂

「え、じゃあ日本酒に使うお米って酒蔵の人たちがもぐもぐしたあとのやつなの…😧」

なんてことはもちろんありませんのでご安心を笑


instead of chewing rice by human, KOJI mold is used. you may see “malted-rice” on the ingredients, this is rice malted by koji mold🕸

かわりに麹が使われています。

よく「米麹」と原材料のところにかいてありますよね?

あれです、あれ!

お米に麹菌がくっついているのが米麹です😉


there are good bacteria and bad bacteria on the earth🍎

菌なんて聞くと悪いイメージがありますが

世の中には良い菌と悪い菌がいるんです🎭


it’s a bit difficult to understand the topic today, i will have a instagram live later to explain so feel free to ask me anything😊

今日のお話はちょっと難しかったので

あとでインスタライブでもご説明します!

気軽に質問・コメントしてくださいね🙏



Posted on Instagram @ayumi_and_sake |16 APR 2020

© FOREVER by AYUMI AND SAKE get inspirations from sunrise at 6am in Tokyo