JAPANESE SAKE HAS 2 TYPES -Premium or daily sake



🍎PURE & SIMPLE MAKE PREMIUM🍎


continue from the previous post😉

前回のポストの続きなので

よかったらそちらもご覧ください✨


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SAKE HAS 2 TYPES📌

premium or non-premium = table/daily sake


日本酒は超ざっくり分けると2種類✌️

プレミアムか、それ以外か


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the differences depend on

この違いはどこからくるかというと


🍙 INGREDIENTS 日本酒造りの材料


btw, the main ingredients of sake is rice ya✨

意外と知らない方も多いのですが

日本酒の主な原材料はお米でございます🌾



🍙INGREDIENTS 日本酒造りの材料🍙

to be premium sake, the ingredients have to be either “rice and malted-rice” or “rice, malted-rice and distilled alcohol” (needless to say, water as well but usually they don’t mention)

プレミアムなお酒と呼ばれるには

「米、米麹」または「米、米麹、醸造アルコール」

のどちらかです!

お水は書かないけど、もちろん入ってます❄️


once sake got other ingredients such as sugar (saccaroid) or flavoring etc, it becomes table/daily sake.

糖類や香料など他のものが入ると

プレミアムなお酒じゃなくなります⚡️


also, even the ingredients are just “rice and malted-rice”, if the quality of the rice is not premium grade, it cannot be called premium🥺

原材料が「米、米麹」だけなのに

プレミアムじゃない場合は

お米そのもののグレードがプレミアムじゃないから💡


in addition, if the amount of distilled alcohol is more than the regulation, it is also unable to be called as premium🌊

また、醸造アルコールがたくさん使われてすぎちゃうと

これまたプレミアムとは呼べなくなってしまうんです🚧


for now, to be premium sake must be made by pure and premium ingredients🥰

ですので、ここまでのまとめをすると

多くの材料を使わずにピュアに作って

且つ使われる材料がプレミアムなものが

プレミアムな日本酒になるんですね〜❣️


on the other hand, non-premium = table/daily sake is actually nothing wrong... It is definitely edible and enjoyable😋

逆に、プレミアムじゃない日本酒だって

何も悪くないんですよ…

口にして全く問題ないですし、

美味しく飲めるものもたくさんあります💋


for example, when you buy 100% orange juice, it may contain sugar, salt, flavoring and vitamin unless the product declares that never use those🍊

例えば100%のオレンジジュースにも実は

お砂糖や塩、香料やビタミンなどが含まれている

なんてことがあります。


it is tasty and no problem right?

だけど美味しいし、何も問題ないですよね?


i will continue explain about this so please follow me♥️

文字数足りないのでまた次回続けますね💪



Posted on Instagram @ayumi_and_sake |31 MAR 2020

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