HOW TO ENJOY JAPANESE SAKE BY CLASSIFICATION



💘DON’T BE DISTRACTED BY COMPARISON💘


please check the previous post to know more better😉

前回のポストをご覧いただくと

もっとわかるのでぜひ読んでくださいね✨


………………………………………………………………………


🗻8 TYPES OF PREMIUM SAKE🗻

🌸プレミアムな日本酒 8種類🌸


1️⃣JUNMAI 純米

2️⃣JUNMAI GINJO 純米吟醸

3️⃣JUNMAI DAI GINJO 純米大吟醸

4️⃣HONJOZO 本醸造

5️⃣GINJO 吟醸

6️⃣DAI GINJO 大吟醸

7️⃣TOKUBETSU JUNMAI 特別純米

8️⃣TOKUBETSU HONJOZO 特別本醸造


………………………………………………………………………


to know the differences, comparisons are the best way for sake💁‍♀️

違いを知るには比較が一番わかりやすい!

ということで説明をさせていただきます😆


- GROUP 1 -

1️⃣JUNMAI 純米

4️⃣HONJOZO 本醸造

these are used less polished rice, meaning more rice flavor🍚

精米をそこまでしないので

どちらもよりお米の味がします🍚

.


- GROUP 2 -

3️⃣JUNMAI DAI GINJO 純米大吟醸

6️⃣DAI GINJO 大吟醸

the rice used for brewing is polished more than 50%📈 therefore, more clear taste🍀

お米を半分以上削るので

クリアな味と香りになります

.


- GROUP 3 -

2️⃣JUNMAI GINJO 純米吟醸

7️⃣TOKUBETSU JUNMAI 特別純米

5️⃣GINJO 吟醸

8️⃣TOKUBETSU HONJOZO 特別本醸造

the polishing rate is between those 2 groups above, there for the taste is well-balanced💃

上の2つのグループの間くらいに位置するので

味もほどよくバランスがとれています

.


therefore, if you are going to drink a lot of sake (lol), i recommend you to drink as below💕

ですから、もしたくさん日本酒を飲む予定なら(笑)

以下の順番で飲むことをおすすめします😍


GROUP 2 👉 GROUP 3 👉 GROUP 1


start from clear taste, then go towards to stronger taste (as in flavor of rice). so that you will enjoy all sake⭐️

クリアなものからだんだん味が豊かなものにすれば

最後まで楽しんでいただけますよ💫


sometimes you don’t know which sake to choose right? in that case, i would suggest to select from GROUP 3 sake because it is well-balanced💡

どの日本酒にすればいいかわからないときは

GROUP 3のバランスの良いお酒を選べば

だいたいの場合はおっけーなので安心です😆


this is the basic knowledge of sake so it would be good to understand furthe🎯 i will explain about the differences among the groups above tomorrow🍶

基本的なことをシンプルにご説明しましたが

これをわかっていると日本酒がもっとわかります😋

明日はグループ内の違いについて書こうと思います🥰



Posted on Instagram @ayumi_and_sake |5 APR 2020

© FOREVER by AYUMI AND SAKE get inspirations from sunrise at 6am in Tokyo