BE A SAKE SOMMELIER (3)



🛌 I F  Y O U  C A N  D R E A M  I T . . . 🧸


the summary of#besakesommelier🌟

ここまでの#国際になろうをまとめます☀️


being sake sommelier is...

唎酒師になるということは…


💁‍♀️ expert of hospitality 

💁‍♂️ おもてなしのプロ



the persons who is suitable...

唎酒師に向いている人は…


🙆‍♀️ happy for people to be happy

🙆‍♂️ 人に喜んでもらうことが好き



sake sommelier doesn’t mean...

唎酒師だからといって…


🤦‍♀ not necessary to be able to drink a lot

🤦‍♂️ お酒はたくさん飲めなくても大丈夫



so... how about language skill🤔

で、いよいよ気になる語学力、ですね😨


i took INTERNATIONAL KIKISAKE-SHI in english.

and actually i’ve never studied in overseas🌸

私は国際唎酒師の英語版の資格をもっていますが、

実は留学とかしたことはありません✨


i anyhow study by myself so paiseh for my skill😅

i am still learning english and singlish🦁

なので、独学ですから、英語はぜんぜんうまくなくて

まだまだ勉強中 & シングリッシュです😂



for non-japanese speakers,

the most difficult part is to remember the specific noun...

日本語を話せない人にとっては、

固有名詞を覚えることが大変だと思います。。


you need to remember the name in japanese,

for example, 

RICE POLISHING RATE = SEIMAI BUAI

DISTILLED ALCOHOL = HASHIRA SHOCHU

精米歩合(せいまいぶあい)とか

柱焼酎(はしらしょうちゅう)

日本語のままで覚えないといけないんです。

日本人にも簡単じゃないですよね😱


for japanese speakers,

you are required to answer in sentences📝

so you need to know about english grammers📚

じゃあ日本語しゃべれるから楽勝!

でもなくて、筆記では英語で短文を書くことも求められます🌱

なので、文法も正しく使えないといけないんですね。。



feeling like to give up?

むり、あきらめそう…



no problem~~~!!!

don’t give up, never try never know💡

大丈夫、チャレンジする前にあきらめてしまったらもったいないです🚧


the language skill is the most easiest part,

hospitality mind and happiness for people’s happiness🥰

言葉は勉強すればなんとかなりますから、

本当に大事なのはおもてなしの心や

人に喜んでもらうことが好きという気持ち❣️


the next post will be about the details,

“what can i do as sake sommelier?”

“what is the merit for my future career?” 

次回は、国際唎酒師になったら、

実際にどんなことができるのか?

仕事やキャリアに活かせるのか?

そんなお話をしようと思います👩‍🏫



Posted on Instagram @ayumi_and_sake |2 NOV 2019

© FOREVER by AYUMI AND SAKE get inspirations from sunrise at 6am in Tokyo