BASIC KNOWLEDGE OF SAKE



🍶BASIC KNOWLEDGE OF SAKE🍶


thank you so much for your questions as i posted in the previous one🙏💕

前回の投稿で書きましたが

たくさんのご質問ありがとうございます☺️


i would like to start answering questions i received so let me share with you the basic info of sake here today to have better understanding😉

これから回答していきたいと思いますが

よりわかりやすくなるように!

と今日は日本酒の基本的なことをおさらいします💁‍♀️



🍙INGREDIENTS 材料🍙

the main ingredient is rice.

お米からできています


rice doesn’t have juice so water as well.

お米だけだと液体にならないので

お水も大事ですね!



🛁HOW TO MAKE つくり方🛁

japanese sake is fermented alcohol beverage which means good bacteria eat rice and make alcohol drink.

日本酒は醸造酒(じょうぞうしゅ)といって

発酵=良い菌がお米を食べること

でアルコールをつくってお酒になります



😋AROMA/FLAVOR 香り/味わい😋

not only rice aroma, there are fruity ones.

flavor can be sweet/dry & light/rich.

お米の香りはもちろんのこと、

フルーツのような香りもします

味も甘口から辛口、軽いものから味わい深いものまで

いろんな種類があります



🌡TEMP 温度🌡

japanese sake can be enjoyed as chilled to hot.

日本酒の楽しみのひとつといえば

いろんな温度で飲めることですね!




please feel free to leave comments to ask me questions about sake anytime!

#日本酒オタクに聞きたい

ではご質問を随時募集中です!

非公開のアカウントの方からは

DMをいただいたりしていますので

お気軽にメッセージでもどうぞ✨


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においを表現するのにsmellはダメ?

日本酒の香りと味わいを伝える英語表現

https://ej.alc.co.jp/entry/20200506-sakeotaku-3


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Posted on Instagram @ayumi_and_sake |12 MAY 2020

© FOREVER by AYUMI AND SAKE get inspirations from sunrise at 6am in Tokyo